Кошик

Вікові зміни

Вікові зміни – це природний процес, який неможливо зупинити.

Перші ознаки на поверхні шкіри стають видимими, починаючи приблизно з 25-річного віку. Чому так рано запитаєте Ви? Старіння шкіри є наслідком різноманітних процесів, які відбуваються у певних шарах шкіри.

В епідермісі уповільнюються процеси регенерації, зменшується активність сальних залоз. Порушення роботи меланіну призводить до зміни відтінку шкіри і гіперпігментації. У процесі старіння цього шару шкіра стає більш чутливою до УФ-променів.

Зміни відбуваються і в дермі. Молода шкіра складається з 80-90% колагену I типу . З віком здатність фібробластів відновлювати колаген природним чином зменшується приблизно на 1,0%-1,5% на рік. Це зменшення колагену є однією з характерних ознак, пов’язаних із появою тонких і більш глибоких зморшок.
Крім того, волокна еластину та гіалуронова кислота, які є основними компонентами позаклітинного матриксу, також зазнають чітких структурних і функціональних змін. Структура, пружність та еластичність шкіри порушується. Зменшується кількість кровоносних судин та стоншується їх стінка.

Через зниження функцій адипоцитів – жирових клітин – змінюється структура і форма підшкірно-жирового шару.
Це зниження впливає на втрату об’єму, що, у свою чергу, призводить до глибоких зморщок та втрати овалу обличчя.

Всі зміни в структурі шарів шкіри проявляються у вигляді зовнішніх проявів старіння.

Чому відбуваються ці зміни в шкірі?

Відповідно до факторів які на нас впливають виділяють внутрішнє хроностаріння (біологічне та вікове) та зовнішнє старіння.

Внутрішні причини старіння шкіри неминучі. Наш біологічний вік визначає структурні, гормональні та метаболічні зміни у шкірі, впливає на ефективність клітинних функцій. Не менш важливу роль у біологічному старінні відіграє спадковість. Незважаючи на те, що хроностаріння є природним процесом, при правильному і регулярному догляді за шкірою вікові зміни можна сповільнити і зробити менш помітними.

Якщо хроностаріння є генетично обумовленим чинником, то зовнішнє старіння – є наслідком дії зовнішніх чинників вплив яких ми можемо мінімізувати чи повністю обмежити.

Зовнішні фактори такі як:

  • постійний вплив УФ
  • паління та алкоголь
  • забруднення навколишнього повітря, особливо в мегаполісі
  • неякісне і неповноцінне харчування
  • поганий сон та порушення його ритму
  • стрес
  • процеси глікації впливають на швидкість старіння шкіри, мають в основі процес який зветься – окислювальний стрес.

При цьому в організмі виділяються молекули, які називаються вільними радикалами або активними формами кисню. За нормальних умов вільні радикали захоплюються й нейтралізуються антиоксидантами — молекулами, які здатні поглинати і зупиняти їх. Однак з віком здатність шкіри до деактивації вільних радикалів зменшується. В результаті відбувається пошкодження всіх клітинних структур, включаючи ДНК, ліпіди і білки (той самий колаген, еластин).

Поради як зберегти молодість:

  • одним із головних правил підтримання молодості шкіри є питний режим, адже наша шкіра складається з води
  • захист від сонця за допомогою одягу та SPF засобів цілий рік
  • відмова від паління, алкоголю та інших шкідливих звичок
  • здорове харчування, багате на фрукти й овочі, забезпечує надходження антиоксидантів
  • додатковий прийом нутрицевтиків

Різні клінічні дослідження продемонстрували, що вітамінні комплекси які поєднують пептиди колагену з іншими активними інгредієнтами, включаючи антиоксиданти, вітаміни; стимулюють синтез колагену, еластину та гіалуронової кислоти фібробластами. Як наслідок, повідомлялося про покращення еластичності та гідратації шкіри, покращення функціонування суглобів, росту нігтів і зменшення іх ламкості.

Важливість вітаміну С для шкіри унікальна тим, що аскорбінова кислота на додаток до її ролі як антиоксидант для захисту колагену від пошкодження вільними радикалами, може діяти як кофактор для кількох ферментів у виробництві колагену.

Дбайливий догляд за шкірою є невід’ємною частиною комплексного підходу до профілактики ознак старіння.

Використання космецевтики з вітамінами С, Е, гіалуроновою кислотою та коензимом Q10

Автор: Марія Дук,
Фармацевт – косметолог

Природні ліки для ментального здоровʼя

Природа багата на цілющі трави від багатьох недугів.

З давніх-давен люди використовували різноманітні рослини для лікування захворювань, дізнававшись про цілющі властивості трав, коренів та квітів.
Сучасні засоби також часто містять біологічно активні речовини рослинного походження, які широко використовують для оздоровлення та профілактики великої кількості захворювань.
В світі налічують близько 20 тисяч корисних для здоров‘я людини рослин, які поділяють на групи відповідно до дії на організм.
Вчені постійно вивчають властивості рослин та їх вплив на серцево-судинну, травну, ендокринну, імунну системи, нирки та сечовивідні шляхи, органи дихання, шкіру та центральну нервову систему.

Що значить седативний ефект?

Седативні трави діляться на ті, що стимулюють нервову систему та ті, що її пригнічують. Останні, в свою чергу, поділяються на снодійні і седативні та анксіолітикти, що знижують тривожність, напруження та страх.
Sedatio «заспокоєння» — група лікарських речовин рослинного або синтетичного походження, що надають ефекту заспокоєння, знижують емоційне напруження без снодійного ефекту (у той же час – полегшують природне засинання та поглиблюють його).
До лікарських трав, які мають седативний ефект та допомагають зменшити процес збудження, належать валеріана, шишки хмелю, пасифлора.

Які трави заспокоюють нервову систему?

Класичним варіантом із заспокійливою дією буде м‘ята та ромашка. Окрім покращення емоційного самопочуття, вони корисні при застуді, оскільки мають протизапальну дію, антисептичну та допомагають зняти стрес і позбутись безсоння.
М‘ята ж, зі свого боку, нормалізує мозковий кровообіг, допомагає зменшити болі різного походження, діє як спазмолітик на судини, сприяє зниженню артеріального тиску, також має седативну дію, корисна при неврозі, стресі та перенапруженні.

Які рослини корисні для серця та судин?

Плоди глоду широко застосовуються при розладах в роботі серцево-судинної системи, гіпертонічній хворобі та судинних неврозах. У своєму складі глід містить органічні кислоти та вітаміни.
Цей цілющий плід має широкий спектр впливу на організм:
⁃ зміцнює серцевий м‘яз
⁃ налагоджує коронарний кровообіг завдяки розширенню судин
⁃ дбає про стресостійкість
⁃ нормалізує серцевий ритм
⁃ має седативну дію
⁃ усуває безсоння
⁃ зменшує збудження нервової системи, роздратованість, стомленість.

Чим корисна пасифлора?

За даними досліджень, пасифлора має антидепресивні властивості, допомагає покращити настрій, знизити синтез гормону стресу, нормалізує кров’яний тиск, зменшує прояви емоційного напруження та тривоги, покращує сон, що також відносить її до рослин заспокійливого та седативного впливу. Також були зафіксовані й протисудомні властивості, які важливі при лікуванні захворювань нервової системи.
Окрім перелічених, пасифлора має також протизапальну дію, корисну для кращої роботи суглобів, та антиоксидантну, що захищає організм від вільних радикалів (нестабільні молекули, які утворюються в організмі, через ряд зовнішніх факторів: неправильне харчування, УФ-випромінювання, куріння та забруднення навколишнього середовища).
Не менш важливим та цінним є вплив пасифлори на жіночий організм:

  • зменшення проявів ПМС у жінок;
  • покращення емоційного стану в ці періоди;
  • зниження інтенсивності неприємних відчуттів при клімаксі, таких як припливи, підвищена емоційність та поганий сон.

Звіробій здавна називали «ліками від 99 хвороб».

Це унікальна рослина з величезним хімічним складом, завдяки чому корисно впливає на більшість систем організму.
Звіробій містить вітаміни:
Е – він захищає організм від вільних радикалів.
А – позитивно впливає на зір, шкіру, підвищує імунітет
С – корисний для суглобів та хрящів
Рутин – зміцнює судини
Нікотинова кислота – дбає про здоров‘я серця.
А також містить речовини, що діють як антидепресанти, природні антибіотики та дезінфектори.
Найцінніше те, що саме природа заклала всі ці властивості в цю унікальну рослину.
Звіробій дбає про нервову систему, знімає напруження, додає сил, зменшує головні болі, бореться з безсонням.

Подбайте про своє ментальне здоровʼя за допомогою нашого унікального натурального продукту – СТРЕСЛЕС ФОРМУЛА.

Рівень вітаміну D3 в організмі і наскільки це важливо?

Що таке Холекальциферол?

Холекальциферо́л (Cholecalciferol), вітамін Dз – найбільш активна форма вітаміну D, жиророзчинний вітамін, біологічно активна речовина, яка синтезується в шкірі людини з холестерину під дією сонячного світла (приблизно 90% синтезу) та надходить в організм людини з їжею (10%).

В яких продуктах містятиться вітамін Dз?

  • твердий сир;
  • вершкове масло;
  • яєчний жовток;
  • риба (лосось, сьомга, горбуша, оселедець, скумбрія);
  • печінка тріски;
  • червона ікра.

Щоб отримати необхідну кількість вітаміну, необхідно проводити достатню кількість часу (не менше кількох годин) на вулиці у світлий час доби. Мінімальна тривалість сонячних ванн має становити 20–30 хвилин на день з 11:00 до 14:00, однак варто робити це з обережністю, адже саме в цей час сонце доволі агресивне, особливо влітку. Тому дотримуватись цих рекомендацій задля балансу користі та шкоди дуже складно. Саме тому і слід додати цей “сонячний” вітамін у свій щоденний раціон, принаймні на зимово-весняний період. Адже саме нормалізація рівня вітаміну Dз в крові супроводжується вагомим позитивним впливом на стан здоров’я.

Кому корисно приймати вітамін Dз?

“Сонячний вітамін” – саме так в народі називають вітамін Dз, корисний кожному. Його призначають діткам з народження – з першого тижня життя, він необхідний для зростаючого організму діток та підлітків, особливо важливий для вагітних та в період ГВ, необхідний при активному ритмі життя, великих фізичних та розумових навантаженнях, вкрай важливий у більш старшому віці та обовʼязково потрібен для людей похилого віку, для зміцнення імунітету та кісток, які з роками втрачають міцність.
Тому з впевненістю можна сказати, що цей вітамін не має вікових обмежень та має бути базовим у здорових звичках.

На які симптоми слід звернути увагу? Що може свідчити про нестачу чи дефіцит Вітаміну Dз?

  • часті простудні та інфекційні захворювання, довготривале одужання;
  • біль в суглобах та мʼязах;
  • деформація суглобів;
  • ламкість волосся та нігтів;
  • поганий сон;
  • швидка стомлюваність;
  • підвищена пітливість;
  • зниження апетиту;
  • різка зміна настрою;
  • депресія;
  • неуважність;
  • погіршення сну.

Нестача чи дефіцит Вітаміну Dз – як відрізнити?

Спершу слід зазначити показники, які свідчать про рівень вітаміну Dз в організмі:
Нормою вмісту вітаміну Dз в крові вважається показник від 30 нг/мл (75 нмоль/л) до 100 нг/мл (250 нмоль/л) – цей показник коливається в різних країнах за даними досліджень та спостережень, тому логічно вважати нормою середньоарифметичне, тобто 65 нг/мл.
Показник нижче 30 нг/мл (75 нмоль/л) свідчить про нестачу,
менше 20 нг/мл (50 нмоль/л) – про дефіцит,
а нижче за 10 нг/мл (25 нмоль/л) – виражений дефіцит.
Тому дозування для підтримки та корекції цього показника буде різним.
Профілактично дітям з 11 років та дорослим достатньо дозування в 2000 МО, щоб підтримувати достатній рівень вітаміну Dз в організмі.
Для підвищення рівня при нестачі, дефіциті та вираженому дефіциті, дозування може бути збільшено.
У разі виявлення показника нижче норми, бажано узгодити дозування та тривалість прийому з лікарем.

Чи варто давати Вітамін Dз дитині?

Вітамін Dз, а точніше його достатній рівень в організмі, має дуже важливу роль для здорового розвитку немовлят, діток та підлітків.
Ще підчас вагітності в утробі матері формуються та розвиваються кістки та суглоби, чому також сприяє вітамін Dз. В подальшому – дбає про нормалізацію роботи нервової та серцево-судинної систем, міцність та здоровʼя кісток та зубів, зміцнення імунітету та захисних функцій організму. Здавна вважається корисним для профілактики рахіту. Тому обовʼязково зверніть увагу на підбір корисного продукту, форми та дозування для дитини задля здорового зростання.

Який аналіз слід зробити, аби визначити рівень Вітаміну Dз в організмі?

Найпростіший та найнадійніший спосіб визначити рівень вітаміну D в організмі – це аналіз крові, специфічне дослідження крові.
Зазвичай саме так зветься в лабораторіях – 25 (OH) D – 25 гідроксикальциферол.

Dз варто приймати за призначенням лікаря?

Аби точно знати, яке дозування буде корисним саме для вас, краще за все здати аналіз для визначення рівня в крові і підібрати дозування Вітаміну Dз на основі показника. Профілактичне дозування для дітей від 11 років та дорослих 2000 МО.

Хто в групі ризику?

  • діти;
  • люди похилого віку;
  • ті, хто має зайву вагу та ожиріння;
  • вегани, харчові вподобання яких унеможливлюють отримання вітаміну з їжі;
  • люди, що мають алергію на рибу чи яйця;
  • люди, яким заборонено засмагати.

Чим небезпечний дефіцит вітаміну Dз в організмі?

Дефіцит вітаміну Dз в організмі може спричинити:

  • розвиток остеопорозу;
  • ризик переломів;
  • ризик розвитку серцево-судинних хвороб;
  • аутоімунні захворювання;
  • порушення обмінних процесів;
  • гормональний дисбаланс;
  • порушення сну;
  • негативні наслідки з боку центральної нервової системи: перепади настрою, підвищена роздратованість, зниження уваги, депресивні стани.

Чи достатньо вітаміну Dз в організмі, якщо влітку багато засмагаю?

Якщо ви засмагаєте безпечно, а це значить, що використовуєте креми з SPF захистом, носите головні убори та перебуваєте на сонці в безпечний час – усі ці нюанси унеможливлюють синтез Вітаміну Dз через шкіру.
Тому добавки Вітаміну D є кориснішими та безпечнішими за сонце.
Вчені зазначають, що УФ випромінення є канцерогенним, а це впливає на якість шкіри, призводить до передчасного старіння, втрати її еластичності, сухості та появи зморшок.

Чим корисний для організму вітамін Dз?

Користь цього вітаміну для організму людини величезна. Слід виділити основні корисні властивості, аби усвідомити його цінність:

  • сприяє засвоєнню кальцію та фосфору, регулює їх вміст в крові;
  • дбає про здоровʼя зору;
  • сприяє регенерації клітин та уповільнює їх старіння;
  • є профілактикою діабету, покращує метаболізм глюкози;
  • зміцнює імунітет;
  • позитивно впливає на роботу серця, артеріальний тиск;
  • покращує роботу судинної системи;
  • нормалізує роботу ендокринної системи;
  • захищає від запалень ясен та карієсу;
  • діє як профілактика онкологічних захворювань;
  • сприяє формуванню кісткового скелета і зубів у дітей;
  • зберігає структуру кісток;
  • сприяє зменшенню проявів СДУГ у дітей;
  • знижує запальні процеси в тканинах;
  • впливає на здоровʼя та міцність волосся та нігтів.

З якими вітамінами сумісний вітамін Dз? З чим не слід поєднувати?

Прийом Вітаміну Dз можна поєднувати з вітамінами групи В, кальцієм та фосфором.
Вітамін Dз та Омега-3 – чудова та гармонійна комбінація, вони сприяють засвоєнню один одного.
Вітамін Dз та Магній – також чудовий тандем, бо тільки за достатньої кількості магнію підтримується синтез та метаболізм кальциферолу в нашому організмі.
Вітамін Dз та Вітамін С – взаємодоповнюючий дует для зміцнення імунної системи.
Експерти не радять приймати вітаміни D та Е одночасно, оскільки вітамін Е порушує засвоєння вітаміну D. За потреби вживати їх слід паралельно, розділяючи прийоми 2-3 годинами, аби зберегти дію кожного нутрієнта.
В разі вживання додаткових препаратів, варто обовʼязково узгодити прийом та правила прийому з лікарем.
До препаратів, що можуть знизити рівень кальциферолу чи перешкоджати його засвоєнню відносять:

  • лікарські засоби, що нейтралізують соляну кислоту у шлунку (антациди);
  • стероїди;
  • препарати, що використовуються для лікування високого кров’яного тиску та захворювань серця;
  • деякі засоби для зниження ваги та рівня холестерину;
  • протисудомні препарати;
  • ліки від туберкульозу та епілепсії, деякі з них.

В якій формі краще обрати вітамін Dз?

Існує декілька форм випуску цього вітаміну: капсули, таблетки, краплі, спреї та інші.
Враховуючи те, що це жиророзчинний вітамін, тобто засвоюється він за допомогою жиру, обрати слід саме масляну форму, у вигляді крапель чи капсул.
Це забезпечить найвищу засвоюваність вітаміну організмом.
Водну форму обирають для немовлят, до 1 року, оскільки травна система ще не знайома з рослинними оліями і додавати їх до раціону слід з прикормом після 6 місяців. З огляду на вищезазначене, таблетована форма, займає останнє місце в нашому, так скажімо “рейтингу”.

Яка Омега нам потрібна: 3-6-9?

Що таке ПНЖК?

Омега 3-6-9 – це ненасичені жирні кислоти, які мають в своїй будові одну мононенасичену і декілька поліненасичених кислот. Омега 3 і 6 – це поліненасичені сполуки, омега-9 – мононенасичені.
Омега-3 і -6 не виробляються організмом самостійно, а Омега-9 – конвертуються з 3 та 6, але для підтримки здоровʼя важлива не так їх кількість, як баланс в організмі.
Виділяють дві найкорисніші для організму Омега-3 кислоти: EPA – ейкозапентаєнова кислота, DHA – докозагексаєнова кислота. Обидві вони є незамінними для людського організму, оскільки не виробляються ним самостійно та не накопичуються, а мають потрапляти до нього з продуктами харчування.

Що значить баланс Омега-3 та яким він має бути?

Чим шкідливий дисбаланс?

Найоптимальніше співвідношення Омега-3, яка дбає про зниження запальних процесів, до Омега-6, що навпаки підвищує рівень запалення, коливається від 1:2 до 1:5, але зазвичай ці показники 1:15-1:20, що загрожує розвитком процесів, які можуть значно погіршити стан здоровʼя, розвиваються артрит, запальні процеси в кишечнику, діабет, високий рівень холестерину, депресія, тривожність, алергія, деменція, ожиріння, серцево-судинні захворювання та інші.

Корисні чи шкідливі жири?

Першими про корисні жири – ненасичені жирні кислоти, заговорили датські вчені, які відмітили, що жителі Гренландії, які постійно вживають морську рибу та отримують велику кількість ПНЖК, значно рідше мають проблеми серцево-судинної системи. Згодом було виявлено, що на противагу шкідливим жирам, які закупорюють судини, викликають ожиріння, поліненасичені жирні кислоти мають протилежну дію.

До шкідливих жирів відносять:

  • трансжири (напівфабрикати, чипси) – вони провокують різкий викид інсуліну в кров,
  • холестерин (жирна мʼясна, молочна, ковбасна та сирна продукція) – в малих кількостях необхідний для вироблення тестостерону та естрогену, але в великих – призводить до атеросклерозу;
  • насичені жири (маргарин, фастфуд, шоколад, кондитерські вироби) – діють подібно холестерину.

Де міститься омега?

Чи виробляє їх наш організм?

Продукти, що містять Омега-3:

Єдиним продуктом із значною кількістю цих незамінних жирних кислот, є жирна морська риба – лосось, форель, скумбрія, тунець, оселедець, сардини, печінка тріски.
Мова йде саме про «дику рибу», яка виловлена в природних умовах та харчується підводною рослинністю, а не вирощену штучно на фермах за допомогою гормонів та стимуляторів росту, оскільки сама риба не синтезує корисні для нас жирні кислоти, а отримує з рослин, водоростей.
Важливо також розуміти, що лише сира риба є джерелом Омега-3, а при термічній обробці вище 45 градусів ПНЖК випаровуються.

Продукти, що містять Омега-6:

  • рослинні олії (соняшникова, кунжутна, кукурудзяна);
  • сало;
  • насіння гарбуза та соняшника;
  • помідори;
  • кедрові та волоські горіхи;
  • мʼясо птиці;
  • яйця;
  • випічка;
  • злаки;
  • сир.

Щодо Омега-9, то вони не є незамінними, бо виробляються організмом із Омега-3 та Омега-6.

Виходячи з вищезазначеного, бачимо, що продукти, багаті на Омега-6, ми дійсно вживаємо щодня, саме тому більшість має дисбаланс ПНЖК в організмі.
Аби відновити цей важливий баланс в організмі слід проаналізувати свій раціон та харчові вподобання, додати продуктів, яких бракує, або обрати якісну добавку для додаткового прийому.

Чим корисний баланс ПНЖК в організмі?

Збалансувавши надходження цих корисних жирів до організму, ви подбаєте про функціонування систем організму, фізіологічних процесів, зниження запалення, про здоровʼя серця, функціонування мозку та ЦНС, мінімалізацію ризику інсульту та інфаркту, нормалізацію травлення, обміну речовин, покращення метаболізму, налагодження роботи ендокринної системи.

Краса За Лаштунками: Колаген, Біотин і Гіалуронова Кислота як Секрет Здоров’я Шкіри, Волосся та Суглобів

Збереження природної краси і здоров’я шкіри, волосся та суглобів — завдання, що вимагає комплексного підходу. Сучасні тенденції догляду за собою включають природні та ефективні рішення, серед яких особливо виділяються колаген, біотин і гіалуронова кислота.

Колаген для Шкіри

Надійна Опора для Гладкості та Пружності

Колаген — основний будівельний блок нашої шкіри. З часом рівень колагену зменшується, викликаючи втрату пружності та появу зморшок. Сприяючи регенерації клітин, колаген робить шкіру гладкою та пружною.

Захист від Зовнішніх Факторів

Колаген допомагає створити бар’єр, який захищає шкіру від впливу негативних зовнішніх факторів, таких як забруднення повітря та ультрафіолетове випромінювання.

Біотин: Енергія та Сила для Волосся та Нігтів

Секрет Здорового Волосся

Біотин, відомий як “вітамін краси”, активно впливає на зміцнення волосяних фолікулів та стимулює здоровий ріст волосся. Ваше волосся буде вражати своїм виглядом та природним блиском.

Міць та Гнучкість Нігтів

Біотин не лише підтримує здоров’я волосся, але і забезпечує міць та гнучкість нігтьової пластини. Завдяки йому, ваші нігті стають не лише естетичним акцентом, але й міцним захисним бар’єром.

Гіалуронова Кислота: Основа Зволоження та Здоров’я Суглобів

Зволоження, Як Ніколи Раніше

Гіалуронова кислота — це володарка зволоження, яка подарує вашій шкірі неймовірну м’якість та гладкість. Забудьте про втомлену шкіру — гіалуронова кислота надасть їй сяючий вигляд.

Суглоби в Русі

Гіалуронова кислота підтримує здоров’я суглобів, запобігаючи тертю та зносу. Забезпечте своїм суглобам вільність рухів та комфорт кожного дня.

Вибір Здоров’я та Краси

Зробіть вибір на користь природного та ефективного догляду за собою. Завдяки колагену, біотину і гіалуроновій кислоті, ви отримаєте найкраще для своєї шкіри, волосся та суглобів. Ваше здоров’я — це ваша справжня сила!

Наша Б’юті Формула забезпечить вашій шкірі, волоссю та суглобам необхідну підтримку для створення повноцінного враження про вашу природну красу. Оформіть замовлення прямо зараз та відчуйте різницю! 

Омега-3 та Ревматоїдний Артрит: Здоров’я Суглобів у Кожній Краплині Рибного Масла

Ревматоїдний артрит — це хронічне захворювання, яке впливає на суглоби, призводячи до болю, запалення та обмеження рухів. У боротьбі з цим важким станом, може виявитися невід’ємною складовою – Омега-3 жирні кислоти.

Важливість Омега-3 для суглобів

Омега-3 – це група жирних кислот, які знаходяться в рибі, лляному насінні та інших продуктах. Їхні благотворні властивості стосуються не лише серця та мозку, а й суглобів. Для хворих на ревматоїдний артрит, де запалення в суглобах грає вирішальну роль, омега-3 може стати невід’ємним союзником у подоланні хвороби.

Зменшення Запалення

Омега-3 виявляє потужний протизапальний ефект. Вона впливає на арахідонову кислоту, сприяючи утворенню менш запальних сполук. Дослідження підтверджують, що регулярне вживання омега-3 може допомагати зменшити запалення в суглобах, що характерне для ревматоїдного артриту.

Покращення Хрящової Тканини

Омега-3 сприяє утворенню протизапальних медіаторів, які можуть покращувати стан хрящів у суглобах. Це може мати важливе значення для хворих на ревматоїдний артрит, оскільки утримання здорового стану хрящів – ключовий аспект збереження функціональності суглобів.

Зниження Інтенсивності Болю

Дослідження показують, що омега-3 може допомагати зменшити інтенсивність болю та об’єм вживаних протизапальних препаратів.
Це дає новий погляд на можливості зменшення болю та дискомфорту у пацієнтів із ревматоїдним артритом.

Як включити Омега-3 в Раціон

  • Риб’ячі продукти: лосось, тунець та макрель – багаті джерела омега-3.
  • Лляне насіння та олія: Додаючи їх до салатів чи йогуртів, можна забезпечити організм необхідними жирними кислотами.
  • Добавки Омега-3: Капсули риб’ячого жиру або омега-3 препарати.

Омега-3 може бути потужним союзником у подоланні ревматоїдного артриту, допомагаючи зменшити запалення, покращити стан хрящів та знизити інтенсивність болю. Проте, завжди слід консультуватися з лікарем перед внесенням змін у раціон або вживанням добавок.

Омега-3 — це не просто додаткова складова раціону, але і потужний інструмент у стратегії лікування ревматоїдного артриту, спрямований на покращення якості життя.

Зробіть свій крок до здоров’я і життєвого благополуччя прямо зараз. Замовте якісну Омега-3 в нашому магазині і ви отримаєте не просто продукт, а ключ до активного та здорового життя. Будьте здорові, обирайте якість!

Морський колаген vs. Тваринний колаген: В чому перевага?

Колаген

Це білок, який відіграє важливу роль у підтримці здоров’я шкіри, суглобів, волосся та інших тканин у нашому організмі. Популярність колагенових добавок зростає з року в рік, і однією з найбільш обговорюваних тем є вибір між морським і тваринним колагеном. В цій статті ми розглянемо, чому морський колаген може бути кращим вибором для багатьох людей.

Засвоюваність та біодоступність

Морський колаген має перевагу в плані засвоюваності. Він має менший розмір і структуру пептидів, що робить його легше засвоюваним організмом. Це означає, що морський колаген може бути більш ефективним у підтримці здоров’я тканин, таких як шкіра, суглоби і волосся.

Вміст амінокислоти гідроксипроліну

Гідроксипролін – це амінокислота, яка грає важливу роль у будівництві білків шкіри та інших сполучних тканин. Морський колаген містить високий рівень гідроксипроліну порівняно з тваринним колагеном. Це може підтримувати здоров’я шкіри і сприяти її пружності та молодості.

Високий рівень колагену 1 типу

Морський колаген переважно складається з колагену типу 1, який є присутнім у всіх клітинах людського тіла і є ключовим компонентом шкіри, волосся, нігтів, кісток та сполучних тканин. Таким чином, морський колаген може бути більш специфічним і ефективним у підтримці цих структур.

Вегетаріанський та веганський варіант

Оскільки морський колаген виробляється з риби та інших морських продуктів, він може бути бажаним вибором для тих, хто дотримується вегетаріанського або веганського способу життя. Це дозволяє вегетаріанцям та веганам отримувати необхідну підтримку колагену без використання тваринних джерел.

Смак та запах

Морський колаген часто має менш виражений смак та запах порівняно з тваринним колагеном. Це робить його більш прийнятним для тих, хто не любить неприємний післясмак від тваринного колагену.
Загалом, морський колаген може бути вигідним вибором для тих, хто шукає ефективний спосіб підтримувати здоров’я шкіри, суглобів, волосся та нігтів.

Серцево-судинна система та користь омега-3 жирних кислот

Серцево-судинна система є фундаментальною частиною нашого організму, що забезпечує життя та оптимальне функціонування інших органів і систем. Вона відповідає за перекачування крові із серця до всіх куточків нашого тіла, постачаючи їм необхідні поживні речовини та кисень. Ця система є дуже вразливою і вимагає особливої уваги до її здоров’я.

Однією з ключових складових здоров’я серцево-судинної системи є жирні кислоти, включаючи омега-3. Омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти, які знаходяться у певних продуктах та дієтичних добавках. Вони мають дуже важливе значення для здоров’я серця і судин, існують докази їхньої корисності для профілактики серцевих захворювань та зниження ризику інсульту.

Основні переваги омега-3 для серцево-судинної системи:

  • Зниження ризику серцевих захворювань: Омега-3 допомагає знизити рівень тригліцеридів у крові, покращити функцію судин, та попередити утворення згущень у судинах.
  • Покращення роботи серця: Вживання омега-3 може покращити функцію серця, підвищити його конрактильність та зменшити навантаження.
  • Зниження кров’яного тиску: Омега-3 може допомогти знизити артеріальний тиск, зменшуючи ризик гіпертонії.
  • Зменшення запалення: Ці корисні жирні кислоти допомагають зменшити запалення в судинах та органах серцево-судинної системи.
  • Запобігання згущення крові: Омега-3 сприяє розрідженню крові, що запобігає утворенню тромбів та згущень.

Як отримати достатню кількість омега-3 в організмі?

Основними джерелами є жирна риба (лосось, сардина, макрель), лляна олія, горіхи та деякі інші продукти. Додатково, омега-3 можна приймати у вигляді дієтичних добавок. Омега-3 – це потужний інструмент для зміцнення серцево-судинної системи, але правильний підхід до його використання є важливим для забезпечення оптимального здоров’я серця та судин. Бережіть своє серце та дбайте про його довголіття!